Werkwijze

Als men met gezondheidsklachten bij mij komt, is het eerste consult een uitgebreide intake. Op deze manier krijg ik een ’totaalbeeld’, waardoor er een gericht behandelplan opgezet kan worden. Bij het opstellen van dit behandelplan kijk ik niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar verbanden en onderliggende oorzaken. Dit behandelplan wordt voorgesteld aan de cliënt.

Er zit een logische volgorde in de behandelingen. Hierbij maak ik naast de klassieke voetreflexmassages gebruik van energetische massages, Chinflex, Manuele Neurotherapie en Zenuwreflexologie. De behandelingen zullen zonodig gepaard gaan met oefeningen en adviezen over voeding en leefwijze.

Na ongeveer vier behandelingen vindt er een korte evaluatie plaats om vanaf het begin te bepalen wat het tot dan toe wel en/of niet heeft gedaan. Vervolgens bepalen we hoe we verder gaan.

Het aantal behandelingen binnen een behandelplan zal afhangen van de klachten en het verloop. Over het algemeen zullen chronische klachten een langere behandeltijd nodig hebben dan acute klachten.

Afhankelijk van het verloop zal de tijd tussen twee behandelingen steeds langer zijn.

Elke behandeling zal begeleid worden door zachte achtergrondmuziek en de geur van een etherische olie, om de ontspanning te vergroten. Door de ontspanning kan het lichaam tijdens het masseren afkoelen, daarom zal ik u toedekken met een deken.

De massage geeft u over het algemeen een weldadig gevoel.

Voeten in het zand