Voetreflexzonetherapie

Informatie

Alle organen, zenuwen en klieren in ons lichaam staan via zenuw- en energiebanen in verbinding met specifieke gebieden op onze voeten: de reflexzones. Bij voetreflexmassage wordt druk uitgeoefend op deze punten, waardoor de corresponderende weefsels via dezelfde banen positief beïnvloed worden. Eventuele blokkades worden namelijk opgeheven met als gevolg dat de doorstroming van bloed, lymfe en energie wordt gestimuleerd.

Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen beter afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen worden. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld en wordt er een nieuwe balans gezocht. Dit heeft een positief effect op lichaam en geest.

Geschiedenis

Deze vorm van therapie werd al meer dan 4000 jaar geleden toegepast in landen als Egypte, China en India. Dit is, onder andere, bewezen aan de hand van muurschilderingen. In de twintigste eeuw is er in Amerika een arts geweest, Dr. Fitzgerald, die deze manier van behandelen verder onderzocht heeft. Naast hem hebben verschillende mensen deze resultaten verder uitgewerkt tot wat het nu is.

Voetmassage